Over mij

Als gastouder in Eindhoven in de wijk Tongelre bied ik opvang aan jonge kinderen (0-4 jaar).

Wie ben ik?

Mijn naam is Sandra Lenting. Ik woon samen met mijn vriendin Annemarie en onze zoon Roan van 6 jaar. Ik hou van tennissen en de natuur in te gaan, op de fiets of wandelend. Van jongs af aan heb ik een passie voor het werken met jonge kinderen. Als tiener ben ik jarenlang de vaste oppas geweest bij verschillende gezinnen. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik er mijn werk van gemaakt heb.

Na ruim 20 jaar als groepsleidster in een kinderdagverblijf gewerkt te hebben ben ik sinds januari 2018 gastouder. In al die jaren heb ik veel ervaring opgedaan met baby’s en peuters. Ik geniet ervan om er voor ze te zijn en mijn streven is dat de kinderen een leuke, gezellige en leerzame dag hebben.

Ook hecht ik veel er waarde aan ze te stimuleren in hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om een goede band met kinderen en hun ouders op te bouwen. Ik werk met een dagritme. Dit biedt kinderen duidelijkheid en structuur en daarmee veiligheid.

Opleidingen en cursussen

Na de Mavo ben ik naar de MEAO gegaan. Na twee jaar kwam ik erachter dat ik niet gemaakt ben voor het werken in de administratie. Toen besefte ik dat ik met jonge kinderen wilde werken en ben ik de opleiding “Leidster kindercentra” van de OVDB gaan doen. Hierbij ging ik 1 dag in de week naar school en de rest van de week liep ik stage in een kinderdagverblijf. Ik merkte dat dit is wat ik wilde! Eenmaal mijn diploma op zak ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf.

In die 20 jaar heb ik verschillende cursussen gedaan zoals “basic spelen met baby’s”. Dit zijn activiteiten met kinderen onder de 1 jaar waarbij gebruik wordt gemaakt van “basic” materialen die je in huis hebt. Verder heb ik de basiscursus voor- en vroegschoolse educatie (VVE) gedaan en de taaltoets behaald. Agelopen jaar heb ik nogmaals mijn kinderehbo behaald via het Rode kruis en een cursus effectief communiceren met kinderen volgens de Gordon methode gevolgd.

Nu ben ik sinds januari 2018 gastouder en dit bevalt heel goed!
Na al die jaren werken in het kinderdagverblijf kan ik me nu richten op de kern: begeleiden en verzorgen van de kinderen. Dit doe ik vanuit huis. Ik merk dat ik nu veel meer tijd voor de kinderen heb omdat ik in verhouding minder kinderen heb. Dit maakt dat ik snel een band met ze opbouw. Ik geniet van het werk en vooral geniet ik van het leuke contact met de ouders en de kinderen.

Heeft u vragen of wilt u een kijkje nemen?

Neem dan gerust contact met mij op!